Geleceğin şefleri Üniversitede yetişiyor

Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından da tarifler öğrenen öğrenciler , yaptığı birbirinden lezzetli yemekler ile dikkat çekiyor.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi  Mevlüt Ölmez,  3 yıldır öğrenci almaya başlayan Aşçılık programı bölümü bünyesinde toplamda 120 öğrencinin bulunduğunu belirterek, öğrencilere gastronominin A’dan Z’ye her şeyini öğrettiklerini söyledi.

Aşçılık Programına geçmiş yıllara göre ilginin arttığını ifade eden Ölmez şunları dedi: “‘ Öğrencilerimiz ile beraber çizimlerle ürünlerimizi tabaklıyoruz. Sunumlarımızı hazırlıyoruz.  Programımız 3 yıldır faaliyette olup,  hem birinci öğretim hem ikinci öğretim toplamada 120 öğrencimiz var.  Programlarımız sürekli dolu bir şekilde geçiyor.  Geçen yıla göre bu yıl bölümümüzün kontenjanı daha da arttı.  Öğrencilerimizi sektöre, sektörde aşçılık, pastacılık üzerinde kalifiyeli personeller yetiştiriyoruz. Geleceğin şeflerini yetiştiriyoruz.  Dünya mutfağı, Türk Mutfağı,  Yöresel Mutfaklar, yemek süsleme sanatı, gıda hijyeni, beslenme ilkeleri ve A’dan Z’ye gastronomi ile ilgili bütün eğitimlerimizi 2 yıl boyunca  okulumuzun uygulama mutfağında veriyoruz. Öğrencilerimizle beraber hem bunların maliyetlerini hesaplayıp hem pişirme yöntemlerini yapıp, hem de  tabaklarla sunumlarımızı  hazırlıyoruz.  Bu şekilde aşçılık eğitimlerimize devam ediyoruz.’’ 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku