Et ve Süt Kurumu et fiyatını belirledi!

Et ve Süt Kurumu (ESK) kırmızı et endüstrisi alanındaki firmalara 16 bin baş büyükbaş hayvanlardan karkasların satışını yapacak.

ESK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Kurum tarafından kırmızı et endüstrisi alanında (şarküteri üretimi yapan) faaliyet gösteren firmalara ay sonuna kadar 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) satışı yapılacak. ESK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların satış fiyatı 90,00 TL/Canlı/Kg + KDV olup, satışla ilgili tüm detaylar Kurumumuz WEB sitesinde yayınlanan “Canlı büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas satış usul ve esasları” metninde belirtilmiştir. Ancak, Kurumumuzdan daha önceki satışta canlı büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas satın alan firmalar başvuru formu ve kesim sözleşmesini imzalayarak müracaat edecek olup, satış usul ve esaslarında belirtilen diğer belgeleri tevdi etmeyecektir. İlk defa başvuruda bulunan firmalar ise satış usul ve esaslarında belirtilen tüm evrakları eksiksiz bir şekilde teslim edecektir."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku