Esnaflar için e-dönüşüm artık zorunlu oluyor

TESK Genel Baş­ka­nı Ben­de­vi Pa­lan­dö­ken, “TESK ile Ko­lay­Soft Tek­no­lo­ji A.Ş. ara­sın­da im­za­la­nan pro­to­kol ile esnaf ve sa­nat­kâr­la­rın e-Bel­ge, e-Fa­tu­ra, e-Ar­şiv Fa­tu­ra, e-İrsa­li­ye, e-SMM, e-MM, e-Def­ter vb. e-Dö­nü­şüm uy­gu­la­ma sü­reç­le­ri­ne ait bil­gi­le­rin Gelir İda­re­si Baş­kan­lı­ğı’na ulaş­tı­rıl­ma­sı ve sak­lan­ma­sı Esnaf Fa­tu­ra Web Por­ta­lın­dan sağ­la­na­cak” dedi.

“ES­NA­FIN E-DÖ­NÜ­ŞÜM UY­GU­LA­MA­LA­RI­NI KUL­LAN­MA­SI ZO­RUN­LU”

Esnaf ve sa­nat­kar­la­rın 1 Tem­muz 2023 iti­ba­riy­le e-fa­tu­ra ve e-ar­şiv sis­te­mi­ne geçiş ya­pa­ca­ğı­nı be­lir­ten Tür­ki­ye Esnaf ve Sa­nat­kar­la­rı Kon­fe­de­ras­yo­nu (TESK) Genel Baş­ka­nı Ben­de­vi Pa­lan­dö­ken, “Es­na­fın e-dö­nü­şüm çö­züm­le­ri­ne dair im­za­la­nan pro­to­kol kap­sa­mın­da esnaf ve sa­nat­kâr­la­rı­mız en uygun ko­şul­lar­la il­gi­li uy­gu­la­ma­la­ra geçiş ya­pa­bi­lecek ve kul­la­na­bi­le­cek­tir. Es­na­fı­mız https://​bas­vu­ru.​es­naf­fa­tu­ra.​com ad­re­sin­den esnaf fa­tu­ra için baş­vu­ru ya­pa­bi­lir. Baş­vu­ru­ya is­ti­na­den, ta­ra­fı­na gelen ma­il­de­ki kul­la­nı­cı adı ve şifre ile https://​por­tal.​es­naf­fa­tu­ra.​com ad­re­sin­den giriş ya­pa­rak, ge­rek­li ak­ti­vas­yon iş­le­mi ger­çek­leş­ti­re­rek kul­la­nı­ma baş­la­ya­bi­lir” şek­lin­de ko­nuş­tu.

“KAĞIT FA­TU­RA KE­SEN­LE­RE ÖZEL USUL­SÜZ­LÜK CE­ZA­SI VERİLECEK”
Fa­tu­ra­la­rın elekt­ro­nik fa­tu­ra ye­ri­ne kâğıt fa­tu­ra ola­rak ke­sil­me­si du­ru­mun­da özel usul­süz­lük ce­za­sı ke­si­le­ce­ği­ni söy­le­yen Pa­lan­dö­ken, “Bi­lin­di­ği üzere esnaf ve sa­nat­kâr­la­rın il­gi­li zo­run­lu­luk­lar kap­sa­mın­da e-Dö­nü­şüm uy­gu­la­ma­la­rı­nı kul­lan­ma­la­rı ge­rek­mek­te olup, fa­tu­ra ver­me­yen ve al­ma­yan­la­ra ve li­mit­ler çer­çe­ve­sin­de fa­tu­ra­la­rın elekt­ro­nik fa­tu­ra ye­ri­ne kâğıt fa­tu­ra ola­rak ke­sil­me­si du­ru­mun­da özel usul­süz­lük ce­za­sı ke­sil­mek­te­dir” şek­lin­de ko­nuş­tu. (TESK)

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku