Ergun, 'Niğde'ye  sağlık alanında 637 Milyon TL yatırım yapıldı

Son 18 yılda Niğde’ye Sağlık alnında 637 Milyon TL yatırım yapıldığını belirten Milletvekili Ergun; “Türkiye son 18 yılda yaptığı sağlık devrimi ile bugün Dünya’nın gıpta ile baktığı bir ülke oldu. Özellikle son 1 yıldır yaşadığımız pandemi sürecinde yapılan yatırımların ne kadar önemli ve yerinde olduğunu gördük. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliğinde çıktığımız hizmet yolunda 18 yılda özellikle sağlık alanın da hem Türkiye olarak hem de Niğde olarak bu noktalara gelmek hayal bile edilemezdi. 18 yıl önce AK Parti henüz yokken Niğde’mizde 2002 yılında sadece 3 Adet Ambulans vardı bugün ise 2020 yılı itibari ile 45 ambulans hizmet veriyor ve sayısı her yıl artıyor. 3 adet Ambulans vardı diyoruz ama onlarda hizmet veremiyorlardı çünkü mazotları yoktu hizmet alabilmek için önce mazot doldurmanız gerekiyordu. Bu örnek bile nereden nereye geldiğimizin en büyük kanıtıdır” dedi.

Bugün baktığımızda Niğde sağlık alanında hak ettiğini aldı bugün de almaya devam ediyor diyen AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun sözlerine şöyle devam etti; 2002 yılında hastane sayısı 3 iken bugün 7 hastanemiz var tüm ilçelerimiz modern hastanelerine kavuştu. Niğde merkezde 400 yataklı, birçok yeni ünitesi bulunan ek hastane inşaatına başladık en kısa zamanda tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız inşallah.

2002 yılında bir hayal olan Tıp Fakültemize kavuştuk öğrenci sayımız hızla artıyor. Yine Diş Hekimliği Fakültemizi ve Sağlık Bilimleri Fakültelerimizin kurulumunu tamamladık. AK Parti hükümetleri göreve gelmeden önce 10 olan yoğun bakım yatak sayımız bugün 113’e ulaştı, ek hastanemiz ile Niğde’mize uzun yıllar yetecek kapasiteye ulaşacak.

Bugün bizler bu yatırımı yapmamış olsaydık yaşadığımız salgın dönemin de nasıl bir süreç yaşayacağımızı tahmin etmek zor değil. Dünya’nın en güçlü devletlerinin sağlık alanında ne halde olduklarını ve ne yaşadıklarını hepimiz gördük. Salgın sürecini yaptığımız yatırımlar ile sıkıntısız ve Dünya’ya örnek bir Ülke olarak atlatacağız inşallah. Bu süreçte gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeden çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile 14 Mart Tıp Bayramını tekrar kutluyor ve tüm sağlık çalışanlarımıza iyi ki varsınız diyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku