Engellilerin bir günlük askerlik sevinci 

Törende konuşan Niğde Valisi Mustafa Koç; “ Askerlik mükellefiyeti, Asker- Millet kavramlarının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden büyük Türk Milleti için bir onur meselesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömrü boyunca taşımaktadır. Bazılarınız doğuştan bazılarınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla kaderin bu cilvesiyle yaşamak zorunda kaldınız. Fakat şunu çok iyi bilmelisiniz ki; yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına göstermiş olduğunuz azim ve özveri ile hepimize örnek oluyorsunuz. Sizlerin yüreklerinizde beslediğiniz vatan sevgisi her türlü engelin aşılabileceğinin de en güzel örneğidir” dedi.

Vali Koç; “ Sizler, az önce ettiğiniz yeminle Şanlı tarihimizin her sayfasında kahramanlık destanları yazan yüce Türk Milletinin gözbebeği kahraman ordumuzun birer mensubu oldunuz. Hepiniz çakı gibi, aslan gibi askerler oldunuz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun. Sözlerime son verirken başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor; hepinizi saygıyla selamlıyorum. Rabbim, birliğimizi, dirliğimizi bozmasın diyor; hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök yaptığı konuşmada, "Kahraman Mehmetçikler, sizler bu üniforma ve kutsal askerlik yeminiyle bizim gözümüzde tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yaptırmanın gurur ve onurunu duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Programa katılanlara ve Engellilere, kurulan stantlar gezdirilerek askeri ekipmanlar hakkında bilgi verildi.

Törene, Niğde Valisi Mustafa Koç, 14 Mayıs seçimlerinde olmaya hak kazanan Ak Parti’den Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, MHP’den Cumali İnce, CHP’den Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü, siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku