Depremzede hastalar Taburcu edildi

Konuyla ilgili Hastane Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Emin Kürşat Bulut ve Doç. Dr. Murat Aydın, “10. saatte göçük altından çıkartılan hastalarımızın sol alt ekstremite kompartman sendromu nedeniyle acil uyluk ve kruris fasyotomilerini yaptık akut böbrek yetmezliği ve dâhili problemlerini tedavi ettik fizik tedavi rehabilitasyonlarını Fizik Tedavi Uzmanımız Dr. Öğr. Üyesi Ercan Kaydok’un destekleri ile tamamladık. Ayrıca ezilmeye bağlı olmak üzere kırık ve çoklu travmalar nedeniyle kliniğimizde birçok depremzede hastamızı opere ettik ve takiplerini tamamladık bu hastalarımızdan kompartman sendromu nedeniyle opere edilen 18 hastaya yine kompartman basınçları ölçülerek acil olarak multiple alt ekstremite ve üst ekstremite fasyatomileri uyguladık. Hastamızı kontrole gelmek kaydı ile taburcu ettik, Hem tıbbı açıdan hem de psikososyal anlamda sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılması için elimizden gelen her şeyi yaptık” dediler.

Hatay’dan hastanemize gelen ve taburcu olan hastalarımız Oğuz Dönmez ve Ebru Dönmez; “Enkaz’dan kurtulduktan sonra Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildim. Acil tanı konması ve hızlı tedavi başlanması ile kurtuldum. Bana burada gösterdikleri yakın ilgi ve desteklerinden dolayı hastane yönetimine, tüm doktorlarımıza ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim, beni tekrardan hayata bağladılar." diye konuştular.

Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya, Depremin ilk anından itibaren hastaneye geldiklerini belirten Başhekim Çetinkaya, "Hastane afet planını devreye aldık. Kriz koordinasyon merkezi planlandı. Hastane, gelecek yaralılar için organize olduk. Afet boyunca toplamda 7.633 depremzede, hastanemize başvuruda bulundu. Bu süreçte 234 hastamızı ameliyat ettik, 16 gebemizi ise hastanemizde doğumunu gerçekleştirdik. Serviste tedavi edilen 302 hastamızı taburcu ettik. Hastanemizde şu an 1 depremzedemizin tedavisi sürüyor. Tekrardan yaşadığımız bu afette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Tedavisi halen devam eden vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku