Darboğaz Göleti Bin 960 Dekar Tarım Arazisini Sulayacak 

Projeler hakkında bilgiler alan DSİ 4. Bölge müdürü Ekinci, Ulukışla Darboğaz Göleti inşaatı işinin tamamlanmasıyla birlikte 1960 dekar tarım arazisinin borulu şebeke ile sulanacağını açıkladı.

Gerçekleştirilen incelemeler kapsamında Ulukışla Darboğaz Göleti inşaatı işinde enjeksiyon imalatları ve gövde dolgularının devam ettiği öğrenildi. Gölet tamamlandığında 1960 dekar tarım arazisinin borulu şebeke ile sulanacağı, projenin yüzde 70 oranında tamamlandığı belirtildi.  

Ulukışla İmrahor Göleti ve sulaması inşaatı işi Derin Deresi üzerine inşa edilmekte olan göletten 4 bin 620 dekar tarım arazisi borulu şebeke ile sulanacak. Gölette, gövde sıyırma, dipsavak, dolusavak ve rölekasyon yolu kazıları tamamlanırken, gövde dolguları, enjeksiyon işleri, dolusavak beton imalat çalışmaları devam ediyor. Proje yüzde 60 oranında tamamlanmış durumda olduğu tespit edildi. 

Niğde İli Bor İlçesi Kemerhisar Kasabası’nın yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda Kalaba Deresi üzerine inşası devam eden barajdan bin 290 dekar tarım alanı sulanacak. Temelden 33,5 metre yüksekliğe ve 854 bin m³ su depolama kapasitesine sahip olan Gökbez Barajı’nda su tutulma işlemi yapıldığı belirlendi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku