'Borçlarınızı yapılandırma fırsatını kaçırmayın”

“7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında Niğde Belediyesi’ne vadesi 31 Aralık 2022 tarihi ve öncesi borcu bulunan mükelleflere borçlarını yapılandırma fırsatı sunuluyor. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olan yapılandırma kapsamında borçların peşin ödemesi halinde, gecikme faizinde yüzde 90 oranında indirim sağlanmasının yanında ayrıca 48 aya kadar taksit imkanı sunuluyor.

Başvurulması halinde 31 Aralık 2022 tarihi ve öncesi dönemlere ait borçların yeniden yapılandırılacağını belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, şunları kaydetti: "İstenirse yapılandırılmış borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilir. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde belediyemize olan vadesi geçmiş borçların gecikme faizine ilişkin büyük kısmı kanun gereğince kalkmış olacak. Yapılandırmadan yararlanılması halinde varsa vergi cezaları silinecek, hesaplanan gecikme faizi ve zamları yerine ilgili dönemlerde geçerli olan Yİ-ÜFE aylık değişim oranları uygulanacaktır. Birikmiş borçların tasfiyesine yönelik büyük imkan sunan ve mükellef lehine pek çok uygulama getiren düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşlar Niğde Belediyesi ana binasında bulunan tahsilat veznelerinden ve https://nigde.bel.tr/ internet sitesi ana sayfasında yer alan “Borç Yapılandırma” sekmesinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku