Bor Fen Lisesi TEKNOFEST'ten ödülle döndü

Teknofest Teknoloji Yarışmaları çerçevesinde 754 takımın katıldığı Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’nda finale kalan 22 takım içerisinde “Karayel Drone Team” ve “Airshot” takımları ile yer almayı başaran Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi, finalde aldığı 60 ve 64 puanla performans ödülü almaya hak kazandı.

Bursa Yunuseli Havalimanı’nda, 25 Nisan tarihinde başlayan ve 29 Nisan tarihin[1]de son bulan gençleri İnsansız Hava Araçları teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya teşvik eden yarışmaya bu yıl toplamda 754 takım başvuruda bulundu. Bu takımların arasından 12 farklı ilden 22 takım 190 yarışmacı finale kalmaya hak kazandı. Finale kalan takımlar arasında Niğde’yi temsil eden Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi, “Karayel Drone Team” ve “Airshot” takımları da yer aldı.

“Karayel Drone Team” takımının yarışma aşamasında uygulayacağı görev otonom bir şekilde alan tespiti gerçekleştirip bölgeyi etkisiz hale getirmek, “Airshot” takımının görevi ise belirlenen bölgedeki hedefleri görüntü işleme sistemi sayesinde tespit edip silah yardımı ile etkisiz hale getirmek oldu. Her iki takımda görevini başarılı bir şekilde gerçekleştirip performans ödülünü almaya hak kazandı. “Karayel Drone Team” takımı 60 puanla, “Airshot” takımı ise 64 puanla yarışmayı tamamladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku