Bor'a Pis Kokular Gelmeye Devam Ediyor!

Akkaya Barajı'ndan çevreye yayılan kötü koku vatandaşları isyan noktasına getirdi.

Bor'da yaşayan vatandaşların yaz aylarının sıcağından bunalarak akşam saatlerinden sonra bahçe ve balkonlarına serinlemek için çıktıklarında karşılaştıkları koku sorunu hâlâ çözüme kavuşmadı. Düğün derneklerinde çok sık yapılmaya başlandığı bu günlerde düğünlerde bile bu koku konuşulur hale geldi. Vatandaşlar kendi aralarında "İyiki maske takıyoruz yoksa kokudan öleceğiz" espirisi yaptırıyor.

Haziran 2020'de Bitecekti!

Ekim 2019'da Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in Anadolu Ajansı'na (AA) yaptığı açıklamada; mevcut arıtma tesisinin yetersiz kalmasıyla sudaki kirlilik oranı artan Akkaya Barajı'nın belediye tarafından yaptırılan ileri biyolojik arıtma tesisiyle yeniden temizleneceğini belirtmişti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaklaşık 140 milyon liraya mal olacak tesisin Haziran 2020'de de faaliyete geçeceğini belirterek Niğde için çok önemli bir proje olan biyolojik arıtma tesisinin yaklaşık 400 bin nüfusa hitap edeceğini ve 2045'e kadar Niğde'nin bütün arıtma sorununu çözecek bir tesis olarak Avrupa standartlarının çok üstünde olduğunu da vurgulamıştı.

2020 Haziran ayında bitirileceği söylenen biyolojik arıtma tesisi 2021 Haziran ayı geçmesine ragmen neden hâlâ koku yaydığı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Vatandaşlar artık bu pis kokuyu hissetmek istemediklerini belirterek yetkililer bu projeyi artık tamamlasın serzenişinde bulundular.

Test Aşamasına Geçilmişti!

Borda yaşayan vatandaşların pis kokularla ilgili serzenişini dinlerken Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in Mayıs 2021'de yaptığı basın açıklaması aklımıza geldi. Başkan Özdemir kendi enerjisini kendisi üreten İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisinin yapımını tamamladıklarını testlere başladıklarını belirterek testlerin bitiminden sonra Modern Arıtma Tesisi tam kapasite ile çalışmaya başlayacağını söylemişti.

Ulukışla Havadis Gazetesi olarak Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e şu soruları Bor'da yaşayan halk adına soruyoruz.

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisinin test aşaması ne zaman bitiyor?

Test aşaması bitti ise bu koku hala neden geliyor?

Bor halkı gerçek anlamda bu kokudan ne zaman kurtulacak?

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku