Başkent Niğde Vakfından Kale Projesine destek

KALE PROJESİ BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Başkent Niğde Vakfı Başkanı Gökhan Buluş, kale ve çevresi yenileme projesinin turizm açısından Niğde’nin cazibe merkezi haline dönüşmesine ve şehrin ticari hayatının canlanmasına büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Vakfımız kurulduğu 1992 yılından beri yaptığı faaliyetler ve projelerle ilimizin tanıtımı yanında, sosyal kültürel hayatına ve ekonomisine katkıda bulunmuştur.
Bu kapsamda 22 Ekim 2022 tarihinde Niğde Belediyemizin ev sahipliğinde 2’incisini gerçekleştirdiğimiz Niğdeli Bürokratlar buluşmasında, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in sunumuyla şahsım ve katılımcılar, Kale ve Çevresi Yenileme projesini ayrıntıları ile dinleme fırsatı bulduk. Geçmişten günümüze kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ilimizin önemli tarih ve kültür alanlarından birisi olan, Niğde Kalesi ve Çevresi, Koruma ve Yenileme projesiyle birlikte tarihi dokunun bozulmadan özgün ve yerel mimarisiyle, turizm açısında bir cazibe merkezi olmasına ve şehrin ticari hayatının canlanmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

DOĞRU PROJELER HERKES TARAFINDAN DESTEKLENMELİ

Açıklamasının devamında Niğde için yapılacak ve yapılması planlanan doğru projelerin herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini belirten Başkent Niğde Vakfı Başkanı Gökhan Buluş, “Kale ve Çevresi gibi, memleketimizin gelişimine ve ekonomisine büyük katkıları olacak olan hızlı tren projesi, çok amaçlı sosyal kültürel mekanların yapılması, eski valilik alanında düşünülen meydan projesi, trafiğin rahatlatılması açısından kapalı otopark yapılması, ilimizin önemli ihtiyaçları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. İlimiz için yapılacak ve yapılması düşünülen doğru projelerin herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini, bu kapsamda ilimiz açısından herkesin üzerine düşeni yapmasının faydalı olacağını, durulan yere göre yapılan eleştirilerin doğru olmadığı kanısındayız. Niğde Kale ve Çevresi Yenileme projesinin ilimiz için gerekli bir proje olduğunu ve doğru işlerde birlikte hareket etmenin memleketimiz için yararı ve gerekliğini belirtir, çok önemli bir projenin hayata geçirilmesinde önemli çaba sarf eden Belediye Başkanımız Emrah Özdemir’e teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku