Başkan Özdemir'den İstiklal Marşı Mesajı

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 101. Yıldönümünü kutladıklarını ve istiklal meşalesinin asla sönmeyeceğini vurgulayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir;

“Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Harbi'ne katılan Türk Ordusuna ithafen yazdığı İstiklal Marşımız 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmiştir.Kurtuluş savaşının en zor dönemlerinde yazılan bu marş, cephedeki askerlerimize moral vermiştir. Büyük zorluklar içinde kazanmış olduğumuz istiklal mücadelemiz, Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle ölümsüzleşmiştir.

Milletimizin dini, bayrağı ve bağımsızlığı uğruna yaptığı büyük mücadeleyi ve aziz milletimizin içinde bulunduğu durumu en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşımızın ne zorluklar altında kaleme alındığı ve o dönemde milletimizin içerisinde bulunduğu durumu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor.

Büyük milletimizin, bağımsızlığından ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’ndan saçılan bağımsızlık ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Bu düşüncelerle Milli Mücadelenin Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, bütün milli mücadele kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku