Başkan Özdemir Ahilik Haftası'nı Kutladı

Başkan Özdemir mesajında; “Kutlu milletimizin asırlardır sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en canlı örneklerinden birisi de Ahilik Teşkilatı’dır. Ahilik teşkilatı bizlere bu toprakları vatan kılan en önemli milli organizasyonlarımızdan birisidir. Ahi Evran’dan, Şeyh Edebali’ye ahiler bulundukları her noktada milli kültürümüzün kurucusu ve yaşatıcısı olmuşlar ve milletimizin maneviyatını her zaman diri tutmuşlardır.  Ahilik kültürü güzel ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel huyların bir araya gelmesinden oluşur.  Ahiliğin kuralları günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Niğde’miz geçmişinden bu zamana kadar ahilik kültürünün en güzel yaşandığı illerinden başında gelmektedir. 

Ahilik Haftası münasebetiyle Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor, bugünümüze ve geleceğimize yol gösteren Ahilik geleneğinin yaşatılması ve güler yüzlü meslek erbaplarının yetişmesi dileklerimle, esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Kültür Haftasını en içten duygularımla kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku