Arif Acındı Anısına 1.Niğde Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması

KİMLER BAŞVURABİLİR?

1-Yarışma, Niğde Gazeteciler Cemiyeti üyelerine, Basın Kartı taşıyan gazetecilere ve bir yayın organında ilgili yasalara göre düzenlenmiş sözleşme hükümleriyle çalıştıklarını, sözleşmenin sürdüğünü belgeleyen basın kartı taşımayan gazeteciler ile Niğde Gazeteciler Cemiyeti’ne üye internet haber sitelerine açıktır.

2-Yarışma yılın haberi, yılın haber fotoğrafı, yılın görüntülü haberi ve yılın röportajı dalında yapılacaktır. Yarışmaya katılan adaylar istedikleri kategoride yarışmaya katılabileceklerdir. Adaylar, bir başka basın kuruluşu tarafından ödüllendirilmiş eserleri ile yarışmaya katılamazlar.

3- Her aday, Niğde Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne istedikleri dalda ve istedikleri eser sayısı kadar katılabilir ya da önerebilir.

4- Seçici Kurul üyeleri yarışma için öneride ve başvuruda bulunamaz.

YARIŞMA KATEGORİLERİ

Niğde Gazetecilik Başarı Ödülleri yarışması aşağıdaki kategorilerde yapılacak olup, her kategori için seçici kurul tarafından belirlenen birinci, ikinci ve üçüncü olan kişiler ödüllendirilecektir.

KATEGORİLER:

En İyi Haber, En İyi Haber Fotoğrafı, En İyi Görüntülü Haber, En İyi Röportaj Haber’dir.

NASIL BAŞVURULUYOR?

1-Niğde Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışmasına katılacak adayların, iletişim bilgileri ile kısa özgeçmişleri ve 1 adet fotoğraf göndermeleri gerekmektedir.

2-Adaylar, yarışmaya katılacakları eserin yayınlandığı gazete, dergi, ajans bülteni, TV, internet sitesi ile yayın tarihi, eserin başlığı, katıldığı dal ile ilgili bilgileri açık bir biçimde belirtmek zorundadırlar.

3- Adaylar yarışmaya katılacakları eserleri, dijital ortamda gazete haberleri için pdf, jpg, görüntülü haber için MP4 formatında elektronik ortamda göndereceklerdir.

4- Adaylar yarışmaya katılacak eserlerini ve istenilen bilgiler ile özgeçmiş ve fotoğraflarını [email protected] mail adresine veya 0532 395 2980 numaralı telefona WHATSHAPP üzerinden göndereceklerdir.

5-Adaylar yarışmaya 01.01.2021 – 15.12.2021 tarihleri arasında yayınlanan eserleriyle katılabileceklerdir. Bu tarihten daha önce yayınlanan eserlerle katılan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

6- Türüne uymadığı için yarışma dışı bırakılan eserlerden seçici kurul sorumlu değildir.

7- Bu koşulları yerine getirmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır.

SEÇİCİ KURUL:

1-Adayların eserlerini değerlendirilecek seçici Kurul, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve 6 üyeden oluşur.

2- Seçici kurul üyeleri 1 adet gazete sahibi, 1 adet sürekli basın kartı sahibi, 1 adet Radyo&TV temsilcisi, 1 adet üniversite iletişim fakültesi öğretim üyesi, 1 adet ajans muhabiri ve 1 adet okuyucu & izleyiciden oluşur.

3-Seçici kurulda yer alan üyeler yarışmaya katılamaz ve yarışma için öneride bulunamazlar.

4-Yarışmaya yeterli katılım olmaması halinde seçici kurul değerlendirme yapıp yapmamakta serbesttir. 

ÖDÜL TÖRENİ:

1-Niğde Gazetecilik Başarı Ödülleri yarışmasında seçici kurul tarafından kategorilerinde dereceye giren adaylar ve eserleri Niğde Gazeteciler Cemiyeti tarafından kamuoyuna duyurulur. Her kategori için 3 kişi ödül almaya hak kazanır.

2-Yarışmada dereceye giren adaylara ödülleri 10 OCAK 2022 tarihinde DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ dolayısıyla düzenlenecek olan programda takdim edilecektir.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN:

Ödüle aday eserlerin en geç 15 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin kurumsal mail adresi [email protected] adresine ya da 0532 395 29 80 numaralı telefona WHATSHAPP üzerinden iletilmesi gerekiyor.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığımızdan alabilirler. Yarışmaya katılacak adaylar yarışma şartnamesini Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığından edinebilirler.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku