Akkaya Barajı Eski Günlerine Döndü

EN BÜYÜK YATIRIM SAĞLIĞA YATIRIM

En büyük yatırımın sağlığa ve doğaya yatırım olduğunu ifade eden, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Belediyemiz büyüyen şehrin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalan, mevcut arıtma tesisinin yerine 2045 yıllına kadar teknik ömre sahip, 500.000 kişilik nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede, kendi enerjisini kendisi üreten İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisinin yapımını tamamladık ve halkımızın hizmetine soktuk. Bu yatırım ile şehrimizin en büyük sıkıntılarından birisi olan ve bir çevre felaketine dönüşmek üzere olan arıtma sorununu çözdük. “ dedi.

GÜNEŞTEN ENERJİ ÜRETİYORUZ

Yeni Arıtma tesisine kurulan güneş enerji santrallerinden son altı ay içinde 600.000 dolarlık gelir elde ettiklerini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Niğde Belediyesi olarak şehrimize alternatif enerji kaynakları kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz. “ dedi.

DOĞAL HAYATIN MERKEZİ OLDU

Başkan Özdemir; “İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi” ile Türkiye’deki 485 kuş türünden 224’ünün gözlendiği şehrimizin önemli bir tatlı su havzası olan Akkaya Barajı “doğal hayatın merkezi” haline gelmiştir. Senelerdir Niğde ve Bor’un en büyük sorunlarından biri olan Akkaya Barajındaki kötü koku İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisi ile artık son bulmuştur. ‘dedi.


 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku