172 proje için 2 milyar 283 milyon 654 bin TL ödenek ayrıldı

Toplantı öncesinde yatırımcı bölge ve il kuruluşlarından alınan raporlara göre, İl Özel İdaresi, genel bütçeye dâhil kuruluşlar ve belediye başkanlıklarınca yürütülen toplam 172 proje bulunmaktadır. Bu projelerin; 64’ü tarım, 39’u ulaştırma, 38’i kamu hizmetleri, 14’ü eğitim, 10’u sağlık, 4’ü kültür ve turizm, 3’ü enerji sektörlerine aittir.

Niğde Valisi Mustafa Koç toplantının açılış konuşmasında Niğde’de yürütülmekte olan 172 projenin toplam değeri 13 milyar 368 milyon 173 bin TL’dir. Bu projeler için toplam 2 milyar 283 milyon 654 bin TL ödenek ayrılmış olup, bu ödeneğin 230 milyon 753 bin TL’si harcanmıştır. Proje tutarına göre dönem içerisinde nakdi gerçekleşme oranı (yıl ödeneğinin ait olduğu yıl harcamasına oranı) yüzde % 10,10’dur.

Niğde İl Koordinasyon Kurulu 2023 Yılı 2’nci Toplantısı Hüdavent Hatun Konferans Salonu’nda Vali Mustafa Koç başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı, İl Planlama Müdürü, İlçe Kaymakamları, Yatırımcı Dairelerin İl ve Bölge Müdürleri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkan ve üyeleri katıldı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku