1 yılda 10 Bin 160 Öğrenci Ücretsiz Olarak Yüzmeyi Öğrendi

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında çocukların ve gençlerin katılımı ile yüzme çalışmaları Niğde’de de başarılı bir şekilde devam etiğini ifade eden Ötgünlü, “Niğde Tam Olimpik Yüzme Havuzunda alanında uzman antrenörler eşliğinde sistematik bir şekilde ilerleyen çalışmalarla çocuklar ve gençler yüzme eğitimi alıyor.  Niğde’de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle yürütülen 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi çerçevesinde, 2022 yılın Kasım ayına kadar toplamda 10 bin 160 öğrenci ücretsiz olarak yüzmeyi öğrendi. Yıl boyunca farklı yaş gruplarına da devam edecek olan kurs sonunda çocuklar hem eğlenecek hem de yüzmeyi öğreneceklerini ifade etti.

PROJENİN AMACI SPORLA BÜYÜYEN BİREYLERİ YETİŞTİRMEK

Projenin öncelikle hedef kitlesi ilkokullar üçüncü ve dördüncü sınıflar olduğunu söyleyen Müdür Ötgünlü, “Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 günlük eylem planı kapsamında Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz 81 ilde aynı zamanda yapılan projenin asıl amacı sporla büyüyen bireyleri yetiştirmek Aynı zamanda Türk sporuna, Türk yüzmesine, yeni rekortmenler kazandırmak, sporu geniş kitlelere yaymak amaçlanmaktadır. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, antrenörlerimizin gayret projenin amacına ulaşması için elimizden gelen gayreti gösteren özveriyle çalışıyoruz. Normalde ilimizin belirlenen hedefi 10 bin civarıydı. Biz 2022 yılı içerisinde 10 bin 160 öğrenciye yüzme eğitimi vererek bunlara yüzme öğrettik” dedi.

İLÇELERDE DE PORTATİF YÜZME HAVUZLARINDA DA EĞİTİMLER VERİLİYOR

Niğde Tam Olimpik Yüzme Havuzunda verilen eğitimlerin yanı sıra ilçelerde de de açılan portatif yüzme havuzlarında da eğitimler verildiğini söyleyen Ötgünlü, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında burada da yaz aylarında yaklaşık iki buçuk üç aylık bir süreç kapsamında bu kurslarımız devam ediyor. Burada da antrenörlerimizle, cankurtaranlarımız ve eğitimlerimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımız ve bakanlığımız bu konu üzerinde özellikle duruyorlar. Bu proje geçen sene de uygulanmıştı. Hedefimiz 6 bindi ve biz bu hedefi gerçekleştirdik. Bu sene de çıtamızı yükselterek 10 bine çıkardık ve bizim 10 binin üzerinde de bir rakamımız var. Yıl tamamlanmamasına rağmen seneye kısmet olursa bu sayıyı daha da arttırmayı düşünüyoruz. İlk baştaki uygulanan hedef kitle ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıf. Bunu geçtikçe arttırmayı planlıyoruz. Bizim havuzumuzda burada altı tane antrenörümüz var. Yine aldığımız antrenörlerle bunlara destek veriyoruz. Dışarıdan da yaklaşık bir 5 antrenörümüz bize destek veriyor” dedi

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku